Publica Bok AS


Desember - juleantologi

Julehøytiden henter ofte frem det beste i oss mennesker, og bringer med seg glede og det magiske ordet HÅP. Men juleantologien "Desember" byr også på noveller og dikt med store kontraster, som fellesskap og ensomhet, frisk og syk, liv og død, glede og sorg. Men mest av alt er det jul!

 

LES MER

 

 
Hjertet har ingen avstand

I denne diktsamlingen blir vi tatt med på en vandring gjennom tid, ånd og rom – fra det enkle, troskyldige til det mer seriøse, dype og abstrakte. Diktene skildrer møtet med livets urovekkende virkelighet på både godt og vondt: Kjærlighetens veier gjennom skrittene vi tar, livets smerte – noen skritt på veien – og perlesamlere som igjen vender oss mot himmelen.

 

LES MER

 

 

En enkel, langstilket rose
Eva var klar til å begynne livet. universitetet. Bekymringsløst la hun planer for livet, som det mest naturlige en 23-åring gjør ved starten av sitt voksne liv. Men hun bar på en hemmelighet – en hemmelighet selv ikke hun visste om. En skjebnesvanger oppdagelse som skulle få livet hennes til å snu opp ned på hverdagen. ”En enkel, langstilket rose” er Tom Erik Moe sin debutroman om hvordan livets realiteter ikke er gitt ved fødselen.

LES MER

Les mer 

Publica Bok AS

Bokforlaget Publica utgir i all hovedsak norsk skjønnlitteratur, enten det er romaner, novellesamlinger eller diktsamlinger. Vi publiserer også faktabøker. Uansett sjanger er vi svært interessert i å komme i kontakt med lovende debutanter, og kan tilby et konsept hvor vi muliggjør utgivelse av selv "smale" skjønnlitterære verk og faktalitteratur.

En populær forfatter skriver det folk tenker. En genial forfatter får dem til å tenke noe annet. Ambrose Bierce.

Manus sendes på e-post til manus@publicabok.no eller via vanlig post til Publica Bok AS, Gamleveien 87, 4315 SANDNES. Merk forsendelsen "Manus". Alle mottatte manus underlegges grundig gjennomgang, og selv om manuskriptet skulle bli refusert, vil det som oftest følge en kommentar til forbedringer - og kanskje også en oppfordring om å prøve igjen med en ny versjon av manuskriptet!
Mitt liv som utviklingshemmet

”Mitt liv som utviklingshemmet” er en personlig beretning om Wenche Jensens liv og oppvekst som epileptiker. Ved å la leserne få innblikk i hennes historie og hverdag, ønsker hun at utviklingshemmede skal bli tatt på alvor. Hun vil gjøre folk oppmerksomme på hvor forskjellig utviklingshemming kan være for den enkelte, og håper dette kan være et skritt i riktig retning mot likestilling mellom utviklingshemmede og funksjonsfriske i samfunnet.

 

Les mer

 
Buffen og vennene

Hva er det den lille bjørnen Buffen, kråka Kri og ekornet Smutte finner, som forandrer livene deres for alltid? Og hvem er det som gjemmer seg dypt inne i den kalde, mørke grotten? I denne boken kan du lese om alt det spennende Buffen og vennene hans opplever i den store skogen hvor de bor. Og du kan selv fargelegge tegningene av dem.

 

Les mer

 

Klarinett fra Solør
”Klarinett fra Solør” er en annerledes diktsamling. Tekstene er skrevet over et lengre tidsrom. Forfatter Håvard Seter ser gleden ved å dele tekstene med andre. Derfor ønskes leseren velkommen til en bok som var meget vanskelig, og tidkrevende å få til.

“Jeg skriver for leseren, samtidig som jeg gleder meg over det jeg kan få til...”

Les merDet niende bohembud

Ylva og Hellen passer ikke helt inn i samfunnets normer, men skaper sin egen hverdag. "Det niende bohembud" er en bok om kjærlighet, forelskelse, drømmer, kodakøyeblikk, tunge tanker og det å føle seg frisk i et samfunn som definerer deg som syk.

 

Les mer

 Kjære Halvor

Halvor og Ida er søskenbarn, og han har vært som en god storebror for henne gjennom hele oppveksten. Men så begynner Halvor på videregående og blir helt forandret. Ikke vil han jobbe hjemme på gården, og ikke vil han snakke med Ida. Og så en kveld forsvinner han. Ida nekter å sette seg ned og vente på at han kommer tilbake. Hun må gjøre noe.

 

Les mer

 Stemmer og skygger fra andre rom
Jeg inviterer deg til å være med meg på en reise gjennom 75 dikt, der du vil treffe andre, på godt og vondt. Der du vil få forventninger, men også bli stilt overfor fordommer.

Les mer


Major Tom

I Firenze sitter Alexander og funderer over Major Toms mangel på bakkekontakt. Jo mer han funderer på dette, desto mer forvirrende blir det menneskelige samspillet som finner sted rundt ham. Bakenfor renessansen og estetikken klamrer han seg fast til seg selv og sine asosiale og perverse prinsipper. Kan disse prinsipper noen gang rettferdiggjøres?

 

Les mer

 


Miks

"Miks" er Jan Sæterlis første diktsamling. Diktene i denne boka er - bokstavelig talt - en god miks av universelle tema. "Enkle tanker om litt av hvert", som undertittelen lyder, er en treffende overskrift til innholdet i boka.

 

Les mer

 


Jeg elsker deg nå
Livet til 15 år gamle Isis snus på hodet når moren blir syk. Jenta er plutselig voksen, og befinner seg i en verden full av vanskelige avgjørelser, økonomiske utfordringer, hvite legefrakker og sykehuskorridorer.

Les mer


Fortiden går med meg

Elvira går gjennom en tøff tid i livet sitt. Ungdomstiden. Livet endrer seg og er ikke like trygt som da hun var barn.I ”Fortiden går med meg” følger vi henne gjennom utfordringer, smerte, glede og skam, hvor hun får erfare at enkle løsninger og snarveier ikke alltid er til det beste. Man kan ikke bare rømme fra livets påkjenninger.

 

Les mer

 


Rikingtid

Gjennom diktsamlingen ”Rikingtid” betrakter debutanten Roar Jørgensen historien og tida vi lever i. Han leker med språket og lager artige allegorier. Koblinger mellom begrepene ”Riking” og ”Viking” står sentralt. Blåøyde nordmenn klarte å temme noen av verdens største multinasjonale selskaper. Hva gjør vi med rikdommen som skapes, og hva gjør rikdommen med oss?

 

Les mer

 


Kofferten
Noen kofferter er tunge, noen lettere å bære. Letter vi på lokket, velter våre levde liv ut. Ofte er det mørke ”pakket” øverst og vi må lete dypere under ”bagasjen” for å finne fram til det lyse i livets faser.

Les mer


Mikkel og Ekornia - musikal med CD

Mikkel er en ni år gammel gutt som nettopp har flyttet til et nytt sted. I det han begir seg ut i skogen med hunden sin Brum, trer han inn i en verden som han trodde bare fantes i fantasien... Han får innblikk i trollenes liv, og han må hjelpe dem med å løse et mysterium. Mikkel vil gjerne hjelpe trollene, men han er samtidig redd for at han kommer til å miste de nye vennene sine hvis han klarer å løse mysteriet. "Mikkel og Ekornia" er beregnet på barn fra barnehagealder til oppover i småskoletrinnene. Fortellingen er fremstilt som en musikal. CD medfølger.

 

Les mer

 


En stille storm

"En stille storm" er en samling dikt basert på forfatterens egne erfaringer og tanker. Her er øyeblikk og uro som hun har lagt seg på minne. Andres liv og følelser som hun har dratt med seg.

 

Les mer

 


Endringer
Det som skrives nå berører det som skjedde da. Noe skjedde, men det forfatteren husker er neppe identisk med det som skjedde. Tanker og følelser drar i hver sin ende av hans hukommelse. Han prøver å skape tekster og bilder som berører den forestillingen han har om opplevelser.

Les mer 


Dødssynd

Brede Karlsen, en respektert tannlege fra Kristiansand, blir funnet drept på Sandrip i Øvrebø. Offeret er gjennomhullet av knivstikk og øynene er fjernet. Han er strippet for alle klær. Drapet er skremmende likt en uoppklart drapssak fra 1994. Profilør Ernst Lier settes på saken.

 

Les mer

 


Eventyret i Arkuria

Mona Lina er en helt vanlig jente. Hun og vennene hennes klarer på en merkelig måte å rote seg inn i en verden som ikke er til for dem. En liten dukke kvinne, lurer dem inn i fartøyet sitt, og bringer dem under jordens overflate, til en eventyrlig ferd. Der nede finnes det skapninger og opplevelser, som vanlige jordiske mennesker bare kan drømme om.

 

Les mer

 


I hjertet til fru Flaksengren
Det er sommerferie og Marius besøker morfar mens mamma jobber. En dag hører han morfar gråter så sårt. Det virker som han er ensom. Marius bestemmer seg for å skaffe ham en kjæreste. Men det viser seg å være vanskeligere enn han tror, for morfar vil nemlig ikke ha noen... Selv ikke den stilige, eldre naboen, Renata M. Olufsson, får snøret i bånn. Marius har en hemmelig mailvenninne som heter Mia Maria. De to har mye å dele med hverandre. Mia Maria bor på landet hos faren og stemoren - og føler seg oversett. Først når hun blir kjent med den eventyrlige naboen, fru Flaksengren, kjenner Mia Maria seg glad igjen. Vennskapet med fru Flaksengren skal få konsekvenser for flere enn Mia Maria...

Les mer Avtrykk
Frode Bakka fra Telemark er aktuell med diktsamlingen "Avtrykk". Samlingen er full av dyreinspirerte dikt. Flere av kattediktene er tidligere publisert på poeten.no.

Les mer

 Vingespenn

Laila Nordskog debuterer med "Vingespenn". Diktene i ”Vingespenn” er en sammensetning av livets små og store situasjoner, både positive og negative.

 

Les mer

 
Ungdom - en gave til oss foreldre - eller?
”Ungdom – en gave til oss foreldre – eller?” handler om forholdet mellom ungdom og foreldre. Svært mange voksne som har eller har hatt tenåringer i huset, vil kjenne seg igjen i denne muntre, men akk så sanne framstillingen av de frustrerende konfliktene som ofte oppstår mellom 13- til 18-åringer og deres ”vanskelige” foreldre. Det er vel bare å nevne den koselige opplivingen av de unge hver morgen når de skal på skolen, ungdomsmote eller mangel på det, kostholdet som preges av fast food, og total mangel på rydding. Likevel elsker vi dem, og går gjerne gjennom perioden på nytt. Foreldre er rare..En drøm om svanesjøen
Tom ønsker seg fred. Blanca ønsker seg livet. Begge lengter de etter noe vakkert. Tom har lagt ut på en sjøreise, mens Blanca drømmer om å reise tilbake til en sjø hun ikke kan glemme. Begge trenger å reise ut for å finne seg selv igjen. Kanskje krysses deres veier? Dette er en bok om å arbeide seg gjennom vonde, men nødvendige prosesser, om å søke svar der verden føles tom og meningsløs.Bussreisen

Når fire nordmenn og førti svensker drar på busstur til Skottland, kan det meste skje. I hvert fall hvis smelteverksarbeideren Borghild og den "adelige" Margaretha er med i bussen... Anne Britt Stapelfeldt serverer en humoristisk reiseskildring i boken "Bussreisen".

.I leik med livet
Dikta er korte og kontante og formidlar skildringar, bilete, observasjonar og stemningar frå natur og møte mellom menneske – gjennom året og gjennom livet. Her finn ein dei små hendingane som livet er sett saman av – og det store som ligg attom alt.Pronomen
Pronomenene hun og jeg lever et kaotisk pronomenliv. I observasjonene i det nære finnes lysglimtene gjemt i det mørke. Verden blir et sammensurium i evig let mot det inkluderende; vi. Finner det, mister noe underveis og til slutt må hun og jeg innse at det er umulig å finne en balansert pronomenverden.Hjelmen og blåklokkeblomsten

Arja og Anti bor i den urgamle skogen sammen med sin far, skogvokteren, som gjør hva han kan for å verne om skogen og alt som lever der. Men hva hjelper vel det når den unge kongen, som eier skogen, ikke skjønner hvor verdifull skogen er? Han gjør akkurat som han vil og legger sine planer... Men det vil ikke Arja og Anti finne seg i. Og de er heldigvis ikke alene om å sette seg opp mot kongen. De har alle dyra på sin side, og de har prinsesse Vilde og narren Spirrevipp. Det går ubønnhørlig mot et oppgjør, en kamp på liv og død.

.Sommeren på Barkøy

Femten år gamle Jonas tvinges til å tilbringe sommerferien ute i havgapet etter at den eksentriske moren hans har kjøpt et falleferdig hus på en liten øy. Men oppholdet blir ikke helt som han hadde tenkt seg. Han snubler borti et gammelt mysterium, og oppdager at ting ikke alltid er slik de ser ut. Ikke en gang inni en selv.

.Himmelturen
Det har gått ett år siden de to søskenbarna, Kristian og Nicola, møttes sist, og denne gangen er han på besøk hos henne på Kreta. I den mørke olivenlunden bak husene oppsøker de nye eventyr, som blir helt annerledes enn året før. De kommer inn i de gamle greske gudenes verden, de som folk trodde på i riktig gamle dager da vi i Norge trodde på Tor og Odin. Og sammen med solguden Apollon reiser de gjennom verdensrommet, som viser seg å ikke være akkurat slik menneskene på Jorda forestiller seg. Og der oppe skjer det både det ene og det andre…Vårløsning
Lei av trøblete kjærlighetsforhold og med et ønske om å begynne på nytt, legger Marie byen bak seg og flytter til fjellbygda Svaldal. Der finner hun straks ut at hun har overtatt både jobb og leilighet etter Guri, en kvinne som forsvant sporløst noen måneder tidligere. Marie blir nysgjerrig på hvem denne mystiske kvinnen var og hva som kan ha skjedd med henne.Ri vinden

I kritikerroste ”Ri vinden” møter vi Emma, en yngre kvinne som innlagt på psykiatrisk sykehus fordi hun ikke er soningsdyktig i fengsel etter et drap hun har begått. For å holde ut tilværelsen, fører hun stadige samtaler med sin imaginære romvenninne, Andrea – og det er ikke minst denne dialogen som lag for lag avdekker skjebnen til hovedpersonen, fram mot det dramatiske høydepunktet.Hoppe paradis i skyggene
Diktsamlingen ”Hoppe paradis i skyggene” handler om hverdagsmennesker i ulike faser i livet. Forfatteren presenterer et knippe velformulerte kortdikt med filosofisk ettertenksomhet – til inspirasjon, refleksjon og fornøyelse.

Den lange veien tilbake til livet
Fredrik ble sprøytenarkoman som 18-åring. I "Den lange veien tilbake til livet" forteller moren hans om de mange årene i narkohelvetet.


Ukjent vennskap
Verkstedarbeider og familiefar Vidar Brubakk er på byen med noen kamerater, og dumper helt tilfeldig borti narkomane Monika. Han får sympati for jenta, og etter noen dager tar han motet til seg og oppsøker henne igjen. Men hjemme på Grorud går hans noe hysteriske kone, som ikke må få vite om ektemannens forhold … Vi følger Monikas kamp ut av rushelvetet - sammen med sin nye venn. De utvikler etter hvert et godt og varmt vennskap. Et ukjent vennskap. Men utfordringene står i kø…

Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Bli forfatter
Hvordan skrive en god bok?
Tips ved innsending av manus
Språkvask av manus
Om Publica Bok AS
Slik kommer du i kontakt med oss
Publica Bok AS
Gamleveien 87 4315 SANDNES
ordre@publicabok.no
T: 51961240
F: 51961251