Publica Bok AS

Utrolig mottagelse i Kjøllefjord

Jeg skjønte det kom til å bli ei helg utenom det vanlige da bussjåføren på vei fra flyplassen i Mehamn til Kjøllefjord spurte: ”Hanne, e det du som har skreve bok?”

Jeg svarte som sant var, at det var det. Da han videre spurte: ”Ja, har du dæm med dæ?”

Og jeg repliserte at den kunne han kjøpe hos ”Ho Gøril”. Resten av torsdagen, uansett hvor jeg befant meg hjemme i Kjøllefjord, sto gratulantene i kø og jeg er umåtelig stolt av alle gode ord.

Fredagen ble ikke mindre fantastisk. Jeg skulle lese Det Store Multebærmysteriet for 1-4. klasse på Kjøllefjord Skole, hvor jeg selv har vært elev i ti år. Det var surrealistisk å komme inn på skolen igjen; fri adgang på lærerværelset som vi knapt turde å nærme oss da vi var små. Og fremdeles hang der kunstverk i gangene som jeg hadde vært med å lage for lenge siden. Ungene ga meg en varm velkomst. Jeg fikk sitte i ”forfatterstolen” og elevene fulgte godt med mens jeg leste. De stilte mange spørsmål og kom med mange kommentarer. Jeg kunne ikke ønsket meg et mer takknemlig publikum. Ja faktisk så var seks-sju av dem til stedet da jeg leste boka på biblioteket samme ettermiddag.

 

Lørdagen var det klart for signering på Nordkyn Bok og Papir. Hilde Wallenius, som har illustrert boka, var også med. Og nok en gang var mottagelsen upåklagelig. Folk kom, kjøpte og fikk signert bøkene sine. Gratulasjoner og klemmer satt løst, og bøkene som hadde blitt tatt inn på bokhandelen forsvant i løpet av de to timene vi var der. Det var en helt utrolig opplevelse. Det sies at man ikke blir profet i eget hjemland, men det er ikke sant når det kommer til Kjøllefjord. De vet virkelig å verdsette sine egne.

Hanne Karin Øien

Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Bli forfatter
Hvordan skrive en god bok?
Tips ved innsending av manus
Språkvask av manus
Om Publica Bok AS
Slik kommer du i kontakt med oss
Publica Bok AS
Gamleveien 87 4315 SANDNES
ordre@publicabok.no
T: 51961240
F: 51961251