Publica Bok AS

Dikt og bilder i symbiose

Kjetil Hamre fra Sola i Rogaland har bosatt seg på naturskjønne Bokn mellom Haugesund og Stavanger. Han har et helt spesielt forhold til naturen. Det kommer til uttrykk i en symbiose mellom dikt og bilder.

Hamre har gitt ut diktsamlingene ”Med små bokstaver og korte skritt” (2006) og ”I ord, i bilder” (2008). Det er to bøker med litt forskjellig grunntone. Hamre forteller om den første boken.
- Du kan si det var sånn at dette var fjorten års arbeid som fikk sin endelige form. Her er alt fra det første diktet jeg skrev som student i Oslo til det siste jeg skrev i 2005. Det spenner fra dikt på dialekt, til nynorsk til bokmål. Jeg har tatt fatt i både årets gang, livets gang, kjærlighet og naturens vegvisere, forklarer dikteren.
- Det er mye undring, og mye sårhet over vonde ting jeg har opplevd. Det er nok en dyster bok i forhold til ”I ord, i bilder”. Den er mye mer lystbetont, underholdende, morsom og lekende. Men jeg prøver fortsatt å ha en brodd i diktene, understreker Hamre.
Nå har 40-åringen trykket opp plakater av bildediktene sine. Han har allerede solgt 23 stykk til kreftavdelingen ved Stavanger Universitetssykehus.
- Jeg håper dette kan bli et kommende marked: Institusjoner, kommuner og store bedrifter der de trenger bilder og et lite ord til ettertanke på veggen, sier Hamre, og henter opp en av plakatene fra sekken sin. Det er bilde av en blomst, nærmere bestemt en Tistel.

Les hele saken i litteraturavisen Bokstaver.no.

Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Bli forfatter
Hvordan skrive en god bok?
Tips ved innsending av manus
Språkvask av manus
Om Publica Bok AS
Slik kommer du i kontakt med oss
Publica Bok AS
Gamleveien 87 4315 SANDNES
ordre@publicabok.no
T: 51961240
F: 51961251