Publica Bok AS

Rikingtid

Gjennom diktsamlingen ”Rikingtid” betrakter debutanten Roar Jørgensen historien og tida vi lever i. Han leker med språket og lager artige allegorier. Koblinger mellom begrepene ”Riking” og ”Viking” står sentralt. Blåøyde nordmenn klarte å temme noen av verdens største multinasjonale selskaper. Hva gjør vi med rikdommen som skapes, og hva gjør rikdommen med oss?

Forfatteren vrir og vender på oljenæringas svulstige symbolbruk. Begrepet "Snøhvit” beveger seg mellom å være en tysk eventyrprinsesse, Disney-konsernets ikon, og et gassfelt utenfor Finnmark.

Biologen Jørgensen kommenterer også naturens gang og finner plass til møter med fredede svaner, brunstige reinokser og kannibalistiske kråkeboller. Samlingen ender med et forsøk på å smelte sammen biologi og elektronikk i en ”elvolusjon”.

Roar Jørgensen (1970) debuterer med dikt-samlingen ”Rikingtid”. Debutanten vokste opp i et arbeiderklassemiljø i Bryggerhaug på Senja, og ble preget av en levende fortellertradisjon blant gamle bønder, fiskere og fangstfolk. Han bodde til sammen 14 år i Tromsø. Der studerte han kafélivet og jobbet en tid som havforsker. Sammen med familien vendte han tilbake til Midt-Troms i 2007, der han prøver å få mer tid til sine yndlingsbeskjeftigelser: Jakt og fiske. Han jobber for tida som biologilærer.

Tittel:?RIKINGTID
Forfatter:?ROAR JØRGENSEN
ISBN:?9788292789919
Format:?13x20 cm
Innbundet
Kr 198

Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Bli forfatter
Hvordan skrive en god bok?
Tips ved innsending av manus
Språkvask av manus
Om Publica Bok AS
Slik kommer du i kontakt med oss
Publica Bok AS
Gamleveien 87 4315 SANDNES
ordre@publicabok.no
T: 51961240
F: 51961251