Publica Bok AS

Tips ved innsending av manus

Enten du skal sende inn manus til Publica Bok AS eller andre forlag, kan det være klokt å følge disse tipsene:

Ikke send inn halvferdig manuskript, bruk PC når du skriver, vær tålmodig og ikke ha for store forhåpninger. Det er noen av stikkordene i prosessene med å få antatt et manus for utgivelse.

  • Fullfør boken! For en nybegynner har det ingen hensikt å sende inn et halvferdig manuskript, et par prøvekapitler eller kapitteloversikt til et forlag. En debutant må demonstere hva han er god for. Send derfor inn et komplett manuskript.
  • La noen andre lese manuskriptet! Hvis du er den eneste som hittil har lest det du har skrevet, bør du la noen andre lese det før du sender det til et forlag, og be dem si helt ærlig hva de mener. Helst bør det være en person som har lest en del bøker, og som ikke står deg så nær at hun eller han er redd for å såre følelsene dine. Lytt til gode råd. På den måten blir manus bedre!
  • Bruk PC! Manuskriptet du sender inn bør være skrevet på PC, slik at teksten er lett å redigere. Manus skrives ut på vanlige A4-ark, med dobbel linjeavstand og en normal skrift (Courier, Times Roman e.l.). Husk å sette på sidenummer. Legg ved et følgebrev der du forteller hvem du er og hva slags bok du har skrevet. 
  • Publica Bok AS har for tiden to måneders behandlingstid fra manus er mottatt til det er ferdig vurdert. En konsulent vil gjennomgå manus, og gir deretter en innstilling til forlagsredaksjonen.
  • Ikke ha for store forhåpninger! Det er svært store muligheter for at forlaget ikke vil utgi manuskriptet i første omgang. Ni av ti manus blir refusert. Dette gjelder ikke bare Publica Bok, men bransjen som helhet. Fordelen med Publica Bok er imidlertid at forlaget har spesialisert seg på norske skjønnlitterære verk, hvor bøkene utgis i lavere opplag enn normalt. Dermed blir også terskelen for debutanter lavere. Det er altså større sjanse for å få utgitt en bok hos oss enn hos andre forlag. 
  • Hvis boka blir refusert, får du brev om dette i posten. Dersom du ønsker manus i retur må du oppgi dette ved innsending av manus.
Unngå å sende flere manuskripter til forlagene på en gang. Det vil være svært negativt om boka skulle bli antatt av to forlag samtidig.
Hovedside
Informasjon om virksomheten
Nettstedskart
Nettbutikk
Nyheter
Bli forfatter
Hvordan skrive en god bok?
Tips ved innsending av manus
Språkvask av manus
Om Publica Bok AS
Slik kommer du i kontakt med oss
Publica Bok AS
Gamleveien 87 4315 SANDNES
ordre@publicabok.no
T: 51961240
F: 51961251